grillar och tillbehör

för att kunna förse er med tips och information om grillar. länkar vi direkt till produkter på renommerad, säkra webbshoppar i form av annonser som innehåller annos länkar.

GÖR DIG REDO FÖR GRILLSÄSONGEN

Weber grillar

grillar

Weber grillar är ett populärt märke för matlagningsutrustning för utomhusbruk som är kända för sin hållbarhet och mångsidighet. De erbjuder ett urval av grillar, inklusive gas-, kol- och elektriska modeller, samt bärbara och inbyggda tillval.

En av de utmärkande egenskaperna hos Weber grillar är deras användning av "Weber Flavorizer Bars", som är vinklade metallstänger som sitter ovanför brännarna och förångar droppar för att ge smak åt maten som grillas.

Weber grilltillbehör

Weber grilltillbehör är tillbehör som används för att förbättra och utöka funktionerna på Weber-grillar. Här är några exempel på populära Weber-grilltillbehör

grillar

Grillkvällar

vår och sommar innebär glada tider och solsken. Det innebär sena grillkvällar picknick, att ha kul.

Grillkvällar är en populär svensk tradition där människor samlas för att grilla och njuta av naturen. Det är en rolig och social aktivitet som vanligtvis görs under sommarmånaderna när vädret är varmt och soligt.
För att vara värd för en lyckad grillkväll behöver du en grill, redskap och mat att grilla. Några populära livsmedel att grilla inkluderar hamburgare, korv, kyckling och grönsaker. Du kan också erbjuda sallader, chips och dipp.
För att göra kvällen roligare kan du ställa in sittplatser och bord utanför, dekorera med ljus eller och tillhandahålla musik för underhållning. Du kan också uppmuntra dina gäster att ta med sin favoritmat eller dryck att dela.

grilla

Sammantaget är en grillkväll ett bra sätt att spendera tid med vänner och familj medan du njuter av utsökt mat och naturen.

För en lyckad grillkväll behöver du följande

GASOLGRILLAR

En av de största fördelarna med en gasolgrill jämfört med en kolgrill är att den är både enkel och effektiv att använda.du startar grillen med ett knapptryck och sedan kan du börja att grilla inom ett par minuter.

GASOLGRILL
NAPOLEON PRO665 GASOLGRILL
GASOLGRILL
NAPOLEON ROGUE 425 GASOLGRILL
NAPOLEON PRO285-X PORTABEL GASOLGRILL
NAPOLEON PRO285-X PORTABEL GASOLGRILL

Kamadogrill

Vad är en Kamado-grill?
Det är en ovalformad grill med en keramisk kropp, som matas med kol. Tack vare keramik är den mer motståndskraftig och kan hålla värmen mer effektivt.

Grill
Kamado Grill 47 cm svart
Grill
Kamado Grill 38 cm röd
Grill
Kamado Grill Mini svart
Rökgrill
Kamado Rökgrill 2-i-1 keramik 56 cm grön

Vilka är fördelarna med att välja en Kamadogrill ?

Till skillnad från traditionella kolgrillar låter denna typ av grill dig röka, steka och baka kött och till och med annan mat som pizza. De producerar och upprätthåller värme under längre perioder. Dess ovala utseende gör den originell och praktisk, eftersom den inte tar mycket plats.

Kolgrillar

Kolgrillar är en favorit bland fans av en mer autentisk rökig smak och traditionell tillagning. Så låt oss se vad som är de främsta fördelarna med dessa grillar. De erbjuder en unik smak: den karakteristiska smaken som impregnerar maten under tillagning kan inte erhållas med gasspisar. Men det finns många olika modeller att välja mellan bland annat klassiska klotgrillar, grilltunnor, eldkorgar, bärbara kolgrillar och grillar med unik och spännande design. vi har listat ut kolgrillar som passar alla oavsett om du är grillentusiast eller nybörjare.

Kolgrill
Freja Kolgrill
Kolgrill
Oden Kolgrill
Grilltunna
BarrelQ Grilltunna
Picknick grill
Picknick grill

Parad gasolgrill och kolgrill med rök är utmärkta alternativ för utomhusmatlagning och grillning. Dessa grillar ger dig möjlighet att laga mat med olika metoder som passar olika typer av livsmedel

En storgrill för mästare som vill ha mycket utrymme och kontroll på sin grill.

Gasolgrill & Kolgrill med rök
TÄNDA GRILLEN
grill utegrill

Lär dig hur man grillar med kolgrill – steg för steg

Att grilla med en kolgrill kan vara en riktigt trevlig upplevelse, men det kräver lite mer tid och förberedelse än att använda en gasgrill. Här är stegen för att få en lyckad grillning med en kolgrill:

Steg 1: Förbered grillen Börja med att rengöra grillen och ta bort eventuella gamla askor. Fyll sedan på kol i botten av grillen och använd tändvätska eller en tändkub för att tända på. Låt sedan kolgrillen brinna i cirka 20-30 minuter tills kolet har blivit glödande.

Steg 2: Förbered köttet Under tiden som grillen värms upp kan du förbereda ditt kött. Om du använder färskt kött kan du marinera det i några timmar innan du lägger det på grillen. Om du har fryst kött, se till att tina det helt innan grillningen. Krydda köttet efter smak och låt det sedan stå framme i rumstemperatur i cirka 30 minuter innan grillningen.

ute grill kött sommar

Steg 3: Grilla köttet Placera köttet på grillen med hjälp av en tång eller grillspett. Vänd köttet efter halva tiden för att få en jämn grillyta. Hur lång tid det tar att grilla köttet beror på köttets tjocklek och hur välgrillat du vill ha det. Använd en stektermometer för att mäta köttets temperatur för att få det perfekta resultatet.

Steg 4: Tillbehör Medan köttet grillar kan du förbereda dina tillbehör. Det finns många valmöjligheter, till exempel olika sorters sallader, grillade grönsaker, bröd eller potatissallad.

Steg 5: Servera och njut! När köttet är klart kan du ta bort det från grillen och låta det vila i några minuter innan du skär upp det. Servera sedan med dina tillbehör och njut av din grillade måltid.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR …..

Grilltillbehör och grillredskap

Grillset/paket Bluegaz X1 & Z5
Grillset/paket
Kolgrill
Kolgrill Weber Bar-B-Kettle Ø57 cm
Kolgrill
Kolgrill Barbecook EDSON Svart
Kolgrill Boretti Fratello
Kolgrill Boretti Fratello

Grillning på anmälda platser

Elda aldrig om det råder eldningsförbud

 
grilla

Grilla brandsäkert

På brandskyddsföreningen hemsida kan du läsa informationsblad om vad som gäller för grillning på balkong eller tomt samt vad du bör tänka på när du grillar ute i naturen. Dessutom finner du information och tips gällande grillning med träkolsgrill, engångsgrill och gasolgrill. Här finns också tips på vad du själv kan göra om elden mot förmodan skulle sprida sig.

Eldningsförbud

Krisinformation.se är en webbplats som tillhandahåller uppdaterad och pålitlig information om kriser och katastrofer i Sverige. Webbplatsen inkluderar en karta som visar rådande eldningsförbud i olika områden i landet. du kan enkelt söka efter ditt område och se om det finns några eldningsrestriktioner i kraft. Denna information är viktig för att minska risken för bränder och skydda samhället och dess invånare. du kan också hitta andra typer av information om kriser och katastrofer på krisinformation.se.